Spletna stran Barbare Simoniti

DOGODKI 2000–2004

Ponedeljek, 13. december 2004, ob 19.00
SODELOVANJE NA LITERARNEM VEČERU POEZIJE SAŠE VEGRI V OKVIRU BESEDOVANJ


Literarni večer poezije Saše Vegri ob njeni spregledani sedemdesetletnici, Tebi v tišino. Ob recitacijah in posnetkih njenih del so o njenih pesniških konstelacijah, inovacijah in pesmih, ki niso le za otroke, spregovorile dr. Marjana Kobe, režiserka Rosanda Sajko in Barbara Korun, ki je večer vodila. Pesmi sta brali Maja Vidmar in Barbara Simoniti; Besedovanja, Klub CD, Ljubljana.
Kolsek_o_Vegri.pdf
http://www.bukla.si/?action=clanki&article_id=1282

 

 

     

 

         

 


Sreda, 17. november 2004, ob 19.00
VODENJE LITERARNEGA VEČERA Z NEŽO MAURER V OKVIRU BESEDOVANJ


Literarni večer z Nežo Maurer je z Nežo Maurer, Evo Škofič-Maurer in Ivom Frbežarjem, urednikom Zbranih del Neže Maurer, vodila dr. Barbara Simoniti; Besedovanja, Klub CD, Ljubljana.

 

 

     

 


Sreda, 13. oktober 2004, ob 19.00
SODELOVANJE NA LITERARNEM VEČERU Z MAJO VIDMAR V OKVIRU BESEDOVANJ


Literarni večer z Majo Vidmar ob izidu njene pesniške zbirke Prisotnost, odsotnost. Vodili sta Barbara Korun in Barbara Simoniti; Besedovanja, Klub CD, Ljubljana. (Foto Tone Stojko.)

 

 

   

 

   
 

 


Petek, 17. september 2004, ob 19.00
SODELOVANJE NA LITERARNEM VEČERU PESNIC NA GRADU SNEŽNIK


Gostje Literarnega večera pesnic na gradu Snežnik so bile Neža Maurer, Maja Vidmar, Barbara Simoniti, Vanja Strle in Barbara Korun. (Foto Grad Snežnik, Borut Kraševec.)

 

       

 

     

 


Sobota, 11. september 2004, ob 19.15
SODELOVANJE NA LITERARNEM VEČERU V JAMI VILENICA V OKVIRU 19. MEDNARODNEGA LITERARNEGA SREČANJA VILENICA

Na slovesnosti v jami Vilenica na Krasu so na 19. mednarodnem literarnem srečanju Vilenica svoja dela brali Juris Kronsbergs iz Latvije, Barbara Simoniti iz Slovenije, Sydney Lea iz ZDA in Mirko Kovać iz Hrvaške. (Foto Jure Jakofčič, rtvslo in Blaž Samec.)
http://www.delo.si/clanek/1188
http://www.delo.si/clanek/1413
https://www.dnevnik.si/94623
http://www.ljudmila.org/~osojnikiztok/publikacije/ZbornikVilenica2004.pdf

 

       

 

     

 


Četrtek, 27. maj 2004, ob 18.00
VODENJE POGOVORA O PREVAJANJU POEZIJE SREČKA KOSOVELA V TOMAJU


Razgovor o prevajanju Kosovela z Ismetom Bekrićem, Ludwigom Hartingerjem in Josipom Ostijem je vodila dr. Barbara Simoniti; Kosovelova domačija, Tomaj na Krasu.

 

        files/1_0_0_7/fotka3_1.jpg  

 


Ponedeljek, 24. maj 2004, ob 19.00
VODENJE POGOVORA POGLED V ZABESEDJE JEZIKA Z LUDWIGOM HARTINGERJEM V OKVIRU BESEDOVANJ


Literarni pogovor Pogled v zabesedje jezika z Ludwigom Hartingerjem je vodila dr. Barbara Simoniti; Besedovanja, Klub CD, Ljubljana.

 

 

       

 


Sreda, 12. maj 2004, ob 20.00
SODELOVANJE NA LITERARNEM VEČERU NOVIH ČLANIC SC PEN


Pisateljice in pesnice Polona Glavan, Barbara Simoniti, Lucija Stupica, Bina Štampe-Žmauc in Maja Vidmar so bile gostje literarnega večera novih članic Slovenskega centra PEN. Pozdravni govor je imel Tone Peršak, predsednik SC PEN, večer je povezovala Barbara Korun; dvorana DSP in SC PEN na Tomšičevi 12 v Ljubljani. (Foto Alenka Kolšek.)

 

 

Pen

     

 


Ponedeljek, 19. april 2004, od 10.00 do 20.00
SODELOVANJE NA LITERARNIH PRIREDITVAH NA OBALI OB TEDNU SLOVENSKE KNJIGE


Barbara Simoniti je bila z drugimi pesniki in pisatelji gostja prireditve na Obali ob Tednu slovenske knjige, ki jo je pripravila knjigarna Libris Koper; Prešernov trg v Kopru, Manziolijev trg v Izoli in Tartinijev trg v Piranu. (Foto Ludwig Hartinger.)

 

 

       

 

 

   

 


Četrtek, 8. april 2004, ob 19.00
VODENJE LITERARNEGA VEČER PESNIŠKA USODA ADE ŠKERL V OKVIRU BESEDOVANJ


Barbara Korun in Barbara Simoniti sta skupaj zasnovali, pripravili in izmenoma vodili literarne večere Besedovanja v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani med letoma 2004 in 2006. Za izhodišče sta si zastavili načelo, da se ne sme več ponoviti, da pomembne slovenske ustvarjalke, kakršni sta Ada Škerl in Saša Vegri, vse življenje ostanejo brez nagrade in zato odrinjene na rob literarnega spomina. Tak odnos do pesnic in pisateljic je imel tudi veliko širše posledice, saj prihodnje generacije niso imele vzornic, po katerih bi se zgledovale, kaj šele mentoric, ki bi jim pomagale vstopiti v literarni svet. V tem je mogoče najti razlago za to, zakaj je toliko ustvarjalk po obetavnem začetku, objavljeni knjigi ali dveh, preprosto odnehalo.

Za prvi skupni večer Besedovanj sta Barbara Korun in Barbara Simoniti izbrali v slovenski javnosti povsem spregledano osemdesetletnico pesnice Ade Škerl 3. marca 2004 – pesnice, ki je povrh tega še nepriznana začetnica intimizma v slovenski poeziji in tragična žrtev totalitarne ideologije „novega človeka“. V istem letu 2004 so založbe z jubilejnimi izdajami obeležile visoko obletnico treh vidnih slovenskih pesnikov.

Literarni večer z naslovom Pesniška usoda Ade Škerl je kot debatni razgovor z Alenko Puhar, Nežo Maurer, Barbaro Korun in Majo Vidmar vodila dr. Barbara Simoniti. Pesnica sama se iz zdravstvenih razlogov večera ni mogla več udeležiti, bila pa je vesela pozornosti. Barbara Simoniti je takoj zatem prevzela pobudo, da bi Ado Škerl odlikoval predsednik RS, dr. Janez Drnovšek, vendar je pesnica zagrenjeno zavrnila vsako priznanje od države. (Foto Robert Balen.)

Leta 2009, za 85. rojstni dan Ade Škerl, je Barbara Simoniti dosegla, da je pesnici poslal voščilnico predsednik RS, dr. Danilo Türk, ki se je na pobudo rad odzval, poleg tega pa še na desetine kolegov iz Društva slovenskih pisateljev in drugih bralcev. Nekaj mesecev zatem, 1. junija 2009, je Ada Škerl umrla. Predsednikovo voščilnico je imela do zadnjega na nočni omarici. Barbara Simoniti se je kot edina iz DSP udeležila njenega pogreba.

Zadnji intervju s pesnico Ado Škerl je objavila novinarka Melita Forstnerič Hajnšek v sobotni prilogi Večera 30. decembra 1998.
http://www.mladina.si/64505/08-04-2004 
http://www.rtvslo.si/kultura/drugo/jubilej-pesnice-ade-skerl/130624 
https://www.sta.si/823137/v-cd-poskus-rehabilitacije-pesnice-ade-skerl
DELO-ujeta-v-tezka-molcanja.pdf
VECER-ko-je-bilo-skodljivo-biti-otozen.pdf
http://www.rtvslo.si/kultura/novice/umrla-je-pesnica-ada-skerl/204274
http://www.delo.si/clanek/81912

 

 

      Barbara Simoniti

 

 

     

 


2004–2006, mesečno od oktobra do aprila
VODENJE LITERARNIH VEČEROV BESEDOVANJA Z BARBARO KORUN V CANKARJEVEM DOMU V LJUBLJANI


Besedovanja 2004–2006
so bila srečanja, na katerih so govorili o literaturi tako, kakor jo doživljajo ustvarjalci: kot dejanje zbranosti v samoti. Razkrivali so tisto, kar je javnosti navadno skrito, oživljali pozornost do literature zatišne občutljivosti, ki je zaradi medijskega hlastanja po modnih „novostih“ pogosto spregledana, skušali približati tiste in take avtorje/-ice, ki pripomorejo k preinterpretaciji literarnega kanona na Slovenskem. Večere sta zasnovali, pripravili in izmenoma vodili Barbara Korun in Barbara Simoniti, od oktobra do aprila, v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani.

 

 

     

 


Sreda, 17. marec 2004, ob 18.00
SODELOVANJE NA LITERARNEM BRANJU OB 100-LETNICI ROJSTVA SREČKA KOSOVELA V SEŽANI


Literarni večer v počastitev 100-letnice rojstva Srečka Kosovela: na literarnem branju so nastopile članice društva Zlati čoln in gostje večera, pesnice Barbara Korun, Barbara Simoniti, Vanja Strle in Maja Vidmar; Kosovelova soba v Sežani.

 

     

 

     

 


Četrtek, 26. februarja 2004, ob 19.00
VODENJE POGOVORA Z BARBARO KORUN OB IZIDU NJENE KNJIGE RAZPOKE


Pesnica Barbara Korun je izdala pesniško zbirko z naslovom Razpoke. O novih pesmih se je z njo pogovarjala Barbara Simoniti; Knjižni klub Samorog v Klubu Nove revije v Ljubljani. (Foto Lenča Ferenčak.)

 

 

     

 


Četrtek, 5. februar 2004, ob 19.00
SODELOVANJE NA POGOVORNEM VEČERU (ŽENSKA) IZKUŠNJA IN JEZIK KOT ZAČETEK BESEDOVANJ V CANKARJEVEM DOMU


Večer z naslovom (Ženska) izkušnja in jezik je vodila Barbara Korun in v njem predstavila tri pesnice: Tajo Kramberger z natančno, samozavedajočo se in hkrati svetu odprto, subtilno liriko z bogatim pripovednim tokom, ki se vrača kot morski val; Vido Mokrin-Pauer z žarečo življenjsko izkušnjo, ki se v jeziku razplasti, lomi in se v odbleskih poganja skozi srce; Barbaro Simoniti z nežnimi besednimi biseri, poganjajočimi iz molka, ki rahlost in krhkost izkušnje ubeseduje v svetli kristal. Besedovanja, Klub Lili Novy, Cankarjev dom, Ljubljana.

 

 

     

 

   

 


Sreda, 12. november 2003, ob 19.00
GOSTJA NA POGOVORNEM VEČERU BARBARE KORUN V KNJIGARNI RIMLJANKA


Pesnica, pisateljica in prevajalka Barbara Simoniti je bila gostja Barbare Korun na literarnem pogovoru; Knjigarna Rimljanka Založbe Tuma v Ljubljani.

 

       

 


Petek, 24. maj 2003, ob 9.30
VODENJE LITERARNE DELAVNICE NA LITERARNI KOLONIJI JSKD V BOVCU


Pesnica in pisateljica Barbara Simoniti je vodila literarno delavnico v Bovcu na Literarni koloniji 2003 v organizaciji Javnega sklada za ljubiteljske dejavnosti; Kaninska vas Bovec.

 

 

   

 


Četrtek, 20. marec 2003, ob 20.00
SODELOVANJE NA HEMINGWAYJSKEM VEČERU V SLOVENJ GRADCU


Dr. Artur Štern je vodil 74. Hemingwayjski večer v Slovenj Gradcu, njegova gosta v pogovoru sta bila akademski slikar Karel Pečko in pisateljica dr. Barbara Simoniti; Glasbeni klub pri Logerju, Slovenj Gradec.

 

       

 


Torek, 25. februar 2003, ob 12.00
INTERVJU Z BARBARO SIMONITI O NJENEM USTVARJANJU ZA NEDELO


Novinarka Vladimira Rejc se je pogovarjala s prevajalko, pesnico in pisateljico dr. Barbaro Simoniti o njenem delu, o vsem, kar jo navdihuje in predvsem o ustvarjalnem procesu, ki jo privede do pisanja; Kavarna Union, Ljubljana. Intervju je bil objavljen v Nedelu v Kulturi, 2. marca 2003. (Foto: Blaž Samec.)
2003-Nedelo_Intervju.pdf

 

       

 

     

 


Petek, 20. december 2002, ob 18.00
GOSTJA UMETNIŠKEGA VEČERA V KNJIŽNICI MIRANA JARCA V NOVEM MESTU


Pesnica Barbara Simoniti je bila gostja umetniškega večera v knjižnici v Novem mestu. Brala je pesmi iz svojih zbirk Zatišnost in Zlati dež, medtem ko je knjižničarka Mira Grahek predvajala diapozitive, ki jih je posnela po navdihu posameznih pesmi. Glasbeno je večer dopolnila še kitaristka Katja Porovne-Silič; Knjižnica Mirana Jarca v Novem mestu.

 

     

 

       

 


Sobota, 30. november 2002, ob 19.00
GOSTJA LITERARNO-GLASBENEGA VEČERA V MESTNI GALERIJI RIEMER V SLOVENSKIH KONJICAH


Barbara Simoniti je bila gostja literarno-glasbenega večera s kitaristko Katjo Porovne-Silič; mestna galerija Riemer v Slovenskih Konjicah.

 

 

 

 

   
 

 


Sobota, 19. oktober 2002, ob 20.00
GOSTJA LITERARNO-GLASBENEGA VEČERA V PIRANU NA ŠTUDENTSKEM SEMINARJU REGIONALNA POLITIKA EU IN DRUŽBENA PRAVIČNOST


Pesnica in pisateljica Barbara Simoniti je bila gostja literarno-glasbenega večera s kitaristko Katjo Porovne-Silič na Študentskem seminarju Regionalna politika EU in družbena pravičnost, ki ga je ob pripravah na vstop Slovenije v EU organizirala nemška Ustanova za politično in krščansko izobraževanje mladih (Young Leaders Akademie) s sodelovanjem društva Mladinski ceh, Mladinskega društva Heres in ob finančni pomoči Urada RS za informiranje. Vodil ga je Boris Mlinar; penzion Val v Piranu.

„Sobotni večer bo prava poslastica za vse ljubitelje poezije in glasbe. Pripravili smo literarno-glasbeni večer s pisateljico in prevajalko dr. Barbaro Simoniti in kitaristko Katjo Porovne Silič, govorili pa bomo tudi o vlogi ženske umetnice ter težavah, ki so s tem povezane.“ Boris Mlinar

 

         

 

       

 


Sobota, 19. oktober 2002, ob 10.00
VODENJE OKROGLE MIZE MED BESEDO IN PODOBO NA FESTIVALU MLADE LITERATURE URŠKA 2002 V SLOVENJ GRADCU


Okroglo mizo z naslovom Med besedo in podobo je vodila pesnica, pisateljica in prevajalka dr. Barbara Simoniti. Stanka Hrastelj: „Naj si tu dovolim žličko spomina na lansko leto. Tam smo poslušali pametovanje o dejstvu, da sta pesništvo in pisateljstvo predvsem obrt, drugega pa nič. Zdaj je Barbara načarala povsem drugačno vzdušje, dialog o branju, pisanju, jeziku in še čem je lepo stekel, vanj so se sproščeno vključevali poslušalci v kavarni. Govorjenje ni spolzelo med prsti, ampak se je usedlo v nas.“ Festival mlade literature Urška 2002, Garni hotel, kavarna, Slovenj Gradec.

 

       

 


Petek, 18. oktober 2002, ob 22.00
SODELOVANJE NA LITERARNEM VEČERU SKRIVNOSTNA PISAVA V OKVIRU FESTIVALA MLADE LITERATURE URŠKA 2002 V SLOVENJ GRADCU


Na literarnem večeru z naslovom Skrivnostna pisava so nastopili Milan Vincetič, Lucija Stupica, Goran Gluvić in Barbara Simoniti, Festival mlade literature Urška 2002, Glasbeni klub Seba, Slovenj Gradec.

 

     

 


Sreda, 3. julij, do nedelja, 21. julij 2002
UDELEŽBA NA 54. MEDNARODNI POLETNI ŠOLI IRSKA – MIT IN REALNOST V DUBLINU


Pesnica in pisateljica Barbara Simoniti se je udeležila tritedenske 54. mednarodne poletne šole v Dublinu z naslovom Irska – mit in realnost; University College Dublin, Irska.

 

  files/1_0_0_7/2001-Novo-mesto-3.jpg    

 

     

 


Sobota, 25. maj 2002, ob 20.30
VODENJE LITERARNE DELAVNICE NA LITERARNI KOLONIJI JSKD V TOLMINU


Pesnica in pisateljica Barbara Simoniti je vodila literarno delavnico v Tolminu na Literarni koloniji 2002 v organizaciji Javnega sklada za ljubiteljske dejavnosti; Knjižnica Tolmin.

 

   

   

 

 

   

 


Petek, 22. februar 2002, ob 20.00
GOSTJA LITERARNO-GLASBENEGA VEČERA V MARIBORU V ROTOVŽU


Barbara Simoniti je bila gostja literarno-glasbenega večera s kitaristko Katjo Porovne-Silič; Mariborska knjižnica, dvorana Rotovž, Maribor. (Foto Mariborska knjižnica.)

 

 

     

 

     

 


Četrtek, 21. februar 2002, ob 10.00
PREDSTAVITEV OB IZIDU PREVODA KNJIGE TEMNA CELINA, EVROPA DVAJSETEGA STOLETJA


Pri Mladinski knjigi je v zbirki Premiki izšla knjiga Marka Mazowerja Temna celina, Evropa dvajsetega stoletja. Na predstavitvi so o knjigi spregovorili urednik Aleksander Zorn, prevajalka dr. Barbara Simoniti in dr. Iztok Simoniti, državni sekretar Ministrstva za zunanje zadeve. Predstavitev je bila v prostorih Inštituta za novejšo zgodovino na Kongresnem trgu v Ljubljani. (Foto Arhiv MK; fotografija avtorja Sarah Lee/ Guardian.)
http://www.mladina.si/100218/temna-celina-dvajseto-stoletje-v-evropi
https://www.sta.si/625087/prevedena-mazowerjeva-knjiga-temna-celina-dvajseto-stoletje-v-evropi

 

 

   

 

   
 

 


Sreda, 19. december 2001, ob 19.00
SODELOVANJE NA BOŽIČNEM PRAZNOVANJU ŠTUDENTOV GERMANISTIKE FF V LJUBLJANI


Na božičnem praznovanju študentov in študentk germanistike s Filozofske fakultete Ljubljana sta dr. Barbara Simoniti in kulturni svetnik mag. Maximilian Eichinger z Veleposlaništva Republike Avstrije brala neobjavljeno pesem Cimetova pravljica Barbare Simoniti v slovenščini in nemškem prevodu; KUD France Prešeren, Trnovo.

 

 

       

 


Petek, 14. december 2001, ob 20.00
GOSTJA LITERARNO-GLASBENEGA VEČERA JSKD V BANOVCIH


Barbara Simoniti je bila gostja literarno-glasbenega večera s kitaristko Katjo Porovne-Silič na Državnem srečanju seniorskih piscev, Sklad RS za ljubiteljsko kulturo; Terme Banovci.

 

 

     

 


Ponedeljek, 26. november 2001, ob. 10.00
PREDSTAVITEV OB IZIDU PREVODA KNJIGE VZPON IN PROPAD SVETOVNIH REDOV


Pri Mladinski knjigi je v zbirki Premiki izšla knjiga Torbjørna L. Knutsena Vzpon in propad svetovnih redov – 500 let evropske zgodovine. Na predstavitvi so o knjigi spregovorili urednik Aleksander Zorn, prevajalka dr. Barbara Simoniti in dr. Iztok Simoniti, državni sekretar Ministrstva za zunanje zadeve. Predstavitev je bila v prostorih Inštituta za novejšo zgodovino na Kongresnem trgu v Ljubljani. (Foto Arhiv MK; fotografija avtorja Daniel Rees.)
http://www.24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/izsla-knjiga-vzpon-in-propad-svetovnih-redov.html
http://www.mladina.si/100182/vzpon-in-propad-svetovnih-redov
https://www.sta.si/604774/izsla-knjiga-vzpon-in-propad-svetovnih-redov

 

 

   

 

   
 

 


Sobota, 24. november 2001, ob 19.00
GOSTJA LITERARNO-GLASBENEGA VEČERA V OKVIRU GRADNIKOVIH VEČEROV ZLATE LESTVE V DOBROVEM V GORIŠKIH BRDIH


V okviru Gradnikovih večerov Zlate lestve na Gradu Dobrovo sta bili gostji literarno-glasbenega večera pesnica in pisateljica Barbara Simoniti in kitaristka Katja Porovne-Silič. Večer je vodila Petra Koršič, na kozarec briškega vina je povabil Tomaž Prinčič s Kmetije Prinčič v Kozani; viteška dvorana Gradu Dobrovo v Goriških Brdih. Pred gradom stoji kip pesnika Alojza Gradnika. (Foto Grad Dobrovo.)

 

 

   

 

   
 

 


Sobota, 13. oktober 2001, ob 19.00
GOSTOVANJE NA 21. SALONU POEZIJE PRI MARJANCI KOČEVAR V NOVEM MESTU


Pesnice in pesniki Barbara Simoniti, Barbara Korun, Maja Vidmar, Stanka Hrastelj, Ana Rostohar, David Sušel, Jože Rozman, Smiljan Trobiš, Klavdija Kotar in Uroš Sadek, pianist Erik Šular in kitaristka Katja Porovne-Silič so bili gostje 21. Salona poezije pri Marjanci Kočevar v Novem mestu. (Foto Marjanca Kočevar.)

 

 

   

 

 

   

 


Sobota, 15.september, in nedelja, 16. september 2001
SODELOVANJE V ŽIRIJI LITERARNE DELAVNICE MILKE HARTMAN V LIBUČAH NA KOROŠKEM


V Galeriji Falke v Libučah pri Pliberku na Koroškem je potekala Literarna delavnica Milke Hartman, ki jo je tudi letos organizirala Katoliška akcija iz Celovca v sodelovanju z Mohorjevo v Celovcu, gonilna sile prireditve pa je bil mag. Vinko Ošlak. Tričlanska žirija v sestavi dr. Silvija Borovnik, dr. Denis Poniž in predsednica dr. Barbara Simoniti je na podlagi anonimno poslanih besedil izbrala sedem udeležencev delavnice, pet iz Slovenije in dva iz Avstrijske Koroške. Na koncu je žirija podelila tri nagrade: prvo Katji Kernjak, drugo Maji Vidmar in tretjo Marjanu Kolarju. (Foto Blaž Prapotnik.)

 

 

     

 

 

     

 


Četrtek, 7. junij 2001, ob 19.00
GOSTJA LITERARNO-GLASBENEGA VEČERA OB IZIDU KNJIGE ZLATI DEŽ V SLOVENJ GRADCU


Barbara Simoniti je bila gostja literarnega večera o svoji zbirki pesmi Zlati dež, pogovor sta vodila urednik Aleksander Zorn in Alenka Horvat, glasbeni del Katja Porovne-Silič, kitara; Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec. (Foto Stanko Hovnik.)

 

 

     

 

 

   

 


Torek, 6. februar 2001, ob 19.30
SODELOVANJE NA PESNIŠKEM VEČERU DRUŠTVA SLOVENSKIH PISATELJEV OB PREŠERNOVEM PRAZNIKU V CANKARJEVEM DOMU


Barbara Simoniti je bila gostja tradicionalnega pesniškega večera Društva slovenskih pisateljev ob Prešernovem prazniku, skupaj z Eriko Vouk, Esadom Babačićem, Milanom Jesihom, Bertom Pribcem, Venom Tauferjem in Igorjem Torkarjem, večer je povezoval Matjaž Pikalo; Klub Cankarjevega doma, Ljubljana.

 

 

     

 


Ponedeljek, 28. avgust 2000, ob 20.30
SODELOVANJE NA LITERARNEM VEČERU OB PODELITVI VERONIKINE NAGRADE 2000


Na večeru poezije z naslovom: Kar bo ostalo, so sledi, zabrisane v besedi, ob podelitvi Veronikine nagrade Cirilu Zlobcu in Marjanu Strojanu, so z branjem svojih pesmi sodelovali pesniki: Matjaž Kocbek, Matej Krajnc, Vinko Möderndorfer, Boris A. Novak, Barbara Simoniti, Marjan Strojan, Erika Vouk in Ciril Zlobec; dvorana Narodnega doma v Celju.

 

       

 


Četrtek, 15. junij 2000, ob 20.00
GOSTJA LITERARNO-GLASBENEGA VEČERA OB IZIDU KNJIGE ZLATI DEŽ


Pesniški večer ob izidu knjige Zlati dež pesnice Barbare Simoniti, glasbeni del Katja Porovne-Silič, kitara; Mladinska knjiga, Jazz Club Gajo Ljubljana.

 

 

 

  Zlati dež    

 


Četrtek, 4. maj 2000, ob 10.00
PREDSTAVITEV OB IZIDU KNJIGE ZLATI DEŽ


Pri založbi Mladinska knjiga je izšla nova pesniška zbirka pesnice in pisateljice Barbare Simoniti z naslovom Zlati dež. Urednik Aleksander Zorn je na tiskovni predstavitvi spregovoril o dveh novostih založbe. “Poezijo Zlati dež iz zbirke Žamet Barbare Simoniti odlikuje milina in kratka prosojna forma, za katero se skriva nekaj globljega in oddaljenega. Upesnjuje svet, ki postane lep, saj so tudi njegove trpkosti estetske.“ Jazz Club Gajo, Beethovnova ulica 8 v Ljubljani. (Foto Arhiv MK.)

 

     

 

   
  Zlati dež

 


Torek, 8. marec 2000, ob 19.00
SODELOVANJE NA POGOVORU O 8. MARCU V KNJIGARNI KONZORCIJ


Neža Maurer, Bina Štampe-Žmauc in Barbara Simoniti, pesnice različnih generacij in ustvarjalnih usmeritev, so poleg branja svoje poezije skušale odgovoriti na vprašanji: Kaj je 8. marec? Je 8. marec še kaj? Uri poezije je sledil pogovor, ki ga je vodila Majda Kne; Knjigarna Konzorcij, Ljubljana.

 

 

     

 


2000–2002, četrtletno
SODELOVANJE V KRITIŠKEM OMIZJU KNJIŽNE PRESOJE NA AVSTRIJSKEM KOROŠKEM


Dr. Barbara Simoniti
je sedem let sodelovala v Knjižnih presojah, ki jih je vodil mag. Vinko Ošlak. To literarnokritično kulturno prireditev je organizirala Katoliška prosveta iz Celovca štirikrat na leto, v različnih krajih na Avstrijskem Koroškem: v Celovcu, Št. Jakobu, Tinjah, Libučah, Pliberku, Rožeku, Svatnah, Bistrici na Zilji. Stalni člani omizja so bili: dr. Denis Poniž, dr. Silvija Borovnik, dr. Barbara Simoniti, mag. Vinko Ošlak, Horst Ogris; sodelovalo je še več občasnih članov. (Foto Primož Predalič.)

         

 

     

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate z uporabo. Več informacij

Spletni piškotki