Spletna stran Barbare Simoniti

DOGODKI 2014

 

Petek, 19. december 2014, ob 11.10
PREDSTAVITEV KNJIGE MOČVIRNIKI NA WALDORFSKI ŠOLI V LJUBLJANI

 

Pisateljica Barbara Simoniti je v okviru projekta Povabimo besedo Društva slovenskih pisateljev predstavila svojo knjigo Močvirniki otrokom 5a razreda z učiteljico Bredo Pavlovič na Waldorfski šoli v Ljubljani.

 

  DSP        

 


Sreda, 17. december 2014, ob 9.00
PREDSTAVITEV KNJIGE MOČVIRNIKI NA OŠ RIHARDA JAKOPIČA V LJUBLJANI

 

Pisateljica Barbara Simoniti je v okviru projekta Povabimo besedo Društva slovenskih pisateljev predstavila svojo knjigo Močvirniki otrokom 3b razreda z učiteljico Adrijano Mikuš na Osnovni šoli Riharda Jakopiča v Ljubljani.

 

  DSP        

 


Miklavževo, 4. december 2014, ob 11.00
PREDSTAVITEV OB IZIDU KNJIGE ANDREJ NESPANEC


Pri založbi Mladinska knjiga je izšla slikanica za otroke Andrej Nespanec avtorice Barbare Simoniti z ilustracijami Petra Škerla; knjigarna Konzorcij v Ljubljani.

Slikanica Andrej Nespanec pripoveduje o fantiču Andreju, ki ne more in ne more zaspati. V njej se bodo prepoznali vsi otroci, ki zaradi dnevnih dogodivščin odlašajo s spanjem. Knjiga vas bo nežno popeljala v sanje. To je prva skupna slikanica pesnice, pisateljice Barbare Simoniti in ilustratorja Petra Škerla, ki sta ustvarila mojstrsko knjigo Močvirniki, za katero sta dobila številne nagrade. (Foto MK in Delo.)
http://www.bralnaznacka.si/index.php?Stran=43

 

   

 

   
  Andrej Nespanec

 


Nedelja, 30. november 2014, ob 15.30
POGOVOR S PESNICO MAJO VIDMAR NA KNJIŽNEM SEJMU

 

Maja Vidmar bo pri založbi Literatura kmalu izdala svojo sedmo knjigo pesmi z naslovom Minute prednosti. Za svoje delo je prejela več uglednih nagrad doma in v tujini, njene pesmi so prevedene v številne jezike ter objavljene v šestih samostojnih knjigah, prek štiridesetih tujih antologijah in mnogih tujih revijah. Maja Vidmar je svobodna književnica in živi v Ljubljani. Z njo se je pogovarjala dr. Barbara Simoniti; Pisateljska soba na 30. slovenskem knjižnem sejmu. (Foto Matej Kerec.)

 

    DSP    

 


Nedelja, 30. november 2014, ob 11.30
PREDSTAVITEV PESNIC MINULEGA LETA NA KNJIŽNEM SEJMU

 

Mira, Ženski odbor SC PEN, je pripravila predstavitev pesnic, ki so v letošnjem letu izdale pesniško zbirko. Nastopile so: Mateja Blaznik, Klarisa Jovanovič, Petra Kolmančič, Meta Kušar, Katja Perat, Radharani Pernarčič in Stanislava Repar. Goste in nastopajoče je pozdravila dr. Barbara Simoniti, članica Upravnega odbora Mire, dogodek je vodil Janko Petrovec; Pisateljski oder na 30. slovenskem knjižnem sejmu, CD v Ljubljani. (Foto Aleš Košuta in Matej Kerec.)

 

    DSP   Mira  

 

     

 


Sobota, 29. november 2014, ob 15.30
POGOVOR S PESNIKOM ERVINOM FRITZEM NA KNJIŽNEM SEJMU

 

Ervin Fritz piše poezijo, pesmi za otroke, satirično dramatiko, radijske igre, songe, librete ter tudi veliko prevaja. Njegove pesmi so kritične, ironične, humorne, njegova mladinska dela so duhovita in igriva. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen; prejel je nagrado Prešernovega sklada, Savinovo, Veronikino nagrado ter nagrado večernica. S pesnikom se je pogovarjala dr. Barbara Simoniti; Pisateljska soba na 30. slovenskem knjižnem sejmu, CD v Ljubljani. (Foto Matej Kerec.)

 

    DSP    

 


Petek, 28. november 2014, ob 15.30
POGOVOR S PISATELJICO MOJCO KUMERDEJ NA KNJIŽNEM SEJMU

 

Mojca Kumerdej je avtorica treh samostojnih knjižnih izdaj. V romanu Krst nad Triglavom se ironično loteva slovenske kulturne in literarne tradicije, v zbirkah kratke proze Fragma in Temna snov pa se neizprosno ter včasih humorno dotika intimnih in družbenih razpok in robov. Svojo literaturo predstavlja doma in v tujini; trenutno je na povabilo Kulturvermittlung Steiermark v pisateljski rezidenci v Gradcu. Z Mojco Kumerdej se je pogovarjala dr. Barbara Simoniti; Pisateljska soba na 30. slovenskem knjižnem sejmu, CD v Ljubljani. (Foto Matej Kerec.)

 

    DSP    

 


Četrtek, 27. november 2014, ob 15.30
POGOVOR S PISATELJEM VLADOM ŽABOTOM IN NJEGOVIMI PREVAJALKAMI NA KNJIŽNEM SEJMU

 

Gostje dr. Barbare Simoniti na pisateljskem odru so bili pisatelj Vlado Žabot in gostje: Susana Lopez, prevajalka v španščino, prof. dr. Marianna Beršadska, prevajalka v ruščino, in dr. Julija Sozina, prevajalka v ruščino ter urednica ruskih izdaj zbirke 100 slovanskih romanov ter zbirke Slovenski glagol. V pogovoru so predstavili prevode Žabotovega romana Volčje noči v španščino in ruščino. Beseda je tekla o prevajalski praksi, poti do prevoda v tujini, odnosu do jezika ter navezovanju in ohranjanju vezi; Pisateljska soba na 30. slovenskem knjižnem sejmu, CD v Ljubljani. (Foto Matej Kerec.)

 

    DSP    

 


Sreda, 26. november 2014, ob 15.30
POGOVOR S PISATELJICO BRINO SVIT NA KNJIŽNEM SEJMU

 

Brina Svit je v pogovoru z dr. Barbaro Simoniti predstavila svojo novo knjigo Slovenski obraz, v kateri predstavlja fotografske in besedne portrete Slovencev v Argentini. Obraze pripadnikov treh generacij, ki so daleč od doma ohranili slovensko identiteto, spremljajo zelo osebni opisi srečanj in pogovorov. Skoznje avtorica išče odgovore na vprašanja, kako se oblikuje osebna in narodna istovetnost in kaj drži skupnost v enklavi sredi večinskega naroda, da ne razpade, vse skupaj pa preplete z lastno izkušnjo življenja in delovanja na tujem; Pisateljska soba na 30. slovenskem knjižnem sejmu, CD v Ljubljani. (Foto Matej Kerec.)

 

    DSP    

 


Sobota, 22. november 2014, ob 17.00
PODELITEV LITERARNE NAGRADE MIRA 2014


Upravni odbor Mire, Ženskega odbora SC PEN, je v okviru 30. slovenskega knjižnega sejma letos drugič podelil literarno nagrado Mira za izjemne dosežke na področju literarne ustvarjalnosti in celostne osebnostne drže. Petčlanska žirija v sestavi: dr. Barbara Simoniti (predsednica), Jolka Milič (lanska nagrajenka), dr. Irena Novak-Popov, dr. Katja Mihurko-Poniž in dr. Andrej Detela, se je med 18 prispelimi predlogi soglasno odločila, da literarno nagrado Mira za leto 2014 prejme pesnica in pisateljica dr. Maja Haderlap. Slavnostna govorka na podelitvi je bila mag. Julijana Bizjak-Mlakar, ministrica za kulturo RS, ki je nagrado tudi podelila. Nagovor v imenu Mire je imela dr. Barbara Simoniti, ki je prireditev vodila. Nagrajenka se je zahvalila z izjemnim govorom, v katerem je poglobljeno razložila svoj odnos do obeh svojih jezikov. Kipec Mira 2014 je izdelal in kot mecen podaril akademski kipar Jiři Kočica, recital besedil nominiranih pesnic in pisateljic so pripravile študentke z AGRFT, zapel je Tercet iz Lepene; Vhodna avla Narodne galerije v Ljubljani, Prešernova ulica 24. (Foto David Lotrič.)

 

    Barbara Simoniti    

 
Iz govora dr. Barbare Simoniti:  
Slovenska narodna identifikacija je vedno potekala na braniku ogroženosti, zato jo je vedno spremljala bolj ali manj avtoritarna drža svetinje, nečesa vzvišenega. Dobe spleta, tega demokratičnega izenačevalca, pa taka drža nikakor ne more preživeti. Odplavilo jo je kakor suh list v reki. Nadomestilo pa je ni nič novega. RS 20 let ni znala vzpostaviti sistematične jezikovne politike, ki bi zagotavljala tudi obstoj nacionalni literaturi. To je nekaj, kar slovenščino v resnici ogroža. Enakopravnost slovenščine v Bruslju je malo vredna, če je ne znamo živeti v Sloveniji. Slovenščina je tako rekoč ves čas svojega obstoja prebivala v legi dvojezičnosti: nekoč ob nemščini, danes ob angleščini. Nikoli nismo bili Slovenci in Slovenke zato, ker govorimo samo en jezik. Več jezikov znaš, več glav veljaš, je slovenski pregovor. Zato pomeni sprejeti v nemščini napisani roman današnje nagrajenke Maje Haderlap kot polnokrvni slovenski roman edino možno stališče – to je pospešeni tečaj svobode, demokracije, državnosti in svetovljanstva. Ne smemo si več privoščiti, da še naprej tičimo v šentflorjanskem domačijstvu 19. stoletja. Imamo svojo državo in čas je, da ji razpremo krila. Zato upam, da naša skromna, a iskrena nagrada Mira, v tem lepem prostoru Narodne galerije pridobi dovolj teže, da je vredna velike ustvarjalke, intelektualke in svetovljanke – današnje nagrajenke Maje Haderlap.

 

       

 

Obrazložitev: Mira, Ženski odbor SC PEN, podeljuje literarno nagrado Mira 2014 Maji Haderlap, pesnici in pisateljici, avtorici enega najboljših slovenskih romanov Engel des Vergessens / Angel pozabe, ki izraža vso dvojnost njene pisateljske, umetniške in človeške eksistence na dvojezičnem avstrijskem Koroškem, in svetu predstavlja slovenstvo z njegove najbolj izpostavljene lege, z roba, v pripovedi o moči, oblasti in njunih najhujših zlorabah v vojni ter o ženski zgodbi preživetja; veliki umetnici, ki v romanu s poetičnostjo in globoko izpovedno močjo dokazuje, kako samo umetnost pomiri najhujše zgodovinske bolečine in začrtuje pot naprej.

http://www.delo.si/kultura/knjiga/nagrada-mira-letos-maji-haderlap.html
http://www.rtvslo.si/kultura/knjige/maja-haderlap-prejme-nagrado-mira-2014/351624
http://www.dnevnik.si/kultura/knjiga/o-moci-zlorabah-in-zenski-zgodbi
http://www.sta.si/vest.php?s=s&id=2074361
http://www.mk.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/6336

 


Četrtek, 20. november 2014, ob 18.00
PREDSTAVITEV OB IZIDU PREVODA KNJIGE GULAG


Ob izidu knjige ameriške novinarke Anne Applebaum Gulag, Zgodovina sovjetskih taborišč, je Založba Mladinska knjiga priredila okroglo mizo. V pogovoru, ki ga je vodila novinarka Vida Petrovčič, so sodelovali dr. Barbara Simoniti, prevajalka tega obsežnega in zahtevnega dela, dr. Božidar Jezernik, profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in avtor knjige Goli otok – Titov gulag, dr. Iztok Simoniti, poklicni diplomat in profesor diplomacije, in Mihael Cenc, nekdanji zapornik na Golem otoku; dvorana Lili Novy, Cankarjev dom v Ljubljani. (Foto Wikipedija in Laura Štraus.)
https://www.rtvslo.si/kultura/ocenjujemo/anne-applebaum-gulag-zgodovina-sovjetskih-taborisc/357359
http://www.bukla.si/?action=books&book_id=22579
http://www.mladina.si/161961/anne-applebaum-gulag

 

 

  Levstikova nagrada    

 

   
 

 


Četrtek, 20. november 2014, ob 11.00
TISKOVNA PREDSTAVITEV LITERARNE NAGRADE MIRA 2014

 

Mira, Ženski odbor SC PEN, je pripravila tiskovno konferenco za literarno nagrado Mira 2014. Žirija v sestavi:  dr. Barbara Simoniti (predsednica), Jolka Milič (lanska nagrajenka), dr. Irena Novak-Popov, dr. Katja Mihurko-Poniž in dr. Andrej Detela, je prejela 18 nominacij za nagrado. Dr. Barbara Simoniti je razglasila letošnjo nagrajenko Mire, ki jo je žirija izbrala soglasno: pesnico in pisateljico dr. Majo Haderlap, za katero so prispele 4 nominacije, in preostalih 14 nominirank, ter napovedala slovesno podelitev nagrade 22. novembra v Narodni galeriji. Dvorana SC PEN, Tomšičeva 12 v Ljubljani. (Foto Puch.)
https://www.rtvslo.si/kultura/knjige/maja-haderlap-prejme-nagrado-mira-2014/351624

 

  Pen   Mira    

 


Četrtek, 13. november 2014, ob 16.00
PREDSTAVITEV KNJIGE MOČVIRNIKI ZA SLOVENSKE OTROKE NA DUNAJU

 

Pisateljica Barbara Simoniti je na Dunaju brala odlomek iz svoje knjige Močvirniki in svojo novo slikanico Andrej Nespanec za slovenske otroke pri dopolnilnem pouku slovenščine; Slovenski znanstveni inštitut, Dunaj. (Foto Marija Mamolo.)

 

       

 

     

 


Četrtek, 13. november 2014, ob 13.00
PREDSTAVITEV KNJIGE MOČVIRNIKI NA KNJIŽNEM SEJMU NA DUNAJU

 

Pisateljica Barbara Simoniti je na knjižnem sejmu na Dunaju v nemškem prevodu Rosemarie Linde brala odlomek iz svoje knjige Močvirniki. Pogovor s pisateljico na odru Donau Lounge je vodil Cornelius Hell. (Foto Melinda Szente.)
http://www.delo.si/kultura/knjiga/barbara-simoniti-in-esad-babacic-na-dunajskem-knjiznem-sejmu.html
http://radiosi.eu/shows/deutsche-news/article/Slowenien-auf-der-BUCH-WIEN
http://www.becs.balassiintezet.hu/at/donau-lounge-auf-der-buch-wien-14

 

       

 

   
 

 


Sreda, 1. oktober 2014, ob 18.00
PREDSTAVITEV KNJIGE MOČVIRNIKI V KNJIGARNI LIBRIS V KOPRU


Mira, ženski odbor SC PEN, in knjigarna Libris Koper sta pripravila literarni večer z naslovom Močvirniki gredo na morje z dvema pisateljema in pesnikoma, ki ustvarjata za otroke in za odrasle: z dr. Barbaro Simoniti in Vasjo Peganom. Obema je skupna ljubezen do izpiljenosti knjižnih besedil in do elementa, ki je izvor in izvir življenja – vode. Pogovor je vodila strastna pomorščakinja in nepoboljšljiva močvirnica, založnica in pisateljica Tanja Tuma; knjigarna Libris, Koper.

 

  Mira   Libris    

 

       

 


Sobota, 27. september 2014, ob 10.30
SODELOVANJE NA POSVETU O SLOVENSKEM JEZIKU NA OBIRSKEM V AVSTRIJI


Društvo slovenskih pisateljev v Avstriji in Slovensko prosvetno društvo Valentin Polanšek sta priredili tradicionalno Pisateljsko srečanje v gostilni Kovač na Obirskem. Pod geslom Literatura in lektura so organizatorji tokrat želeli zbližati ustvarjalce z lektorji in strokovnjaki za uglajen literarni jezik, da bi slovenskim pisateljicam in pisateljem v Avstriji ponudili koristne nasvete iz prve roke. Srečanje so začele tri predavateljice z impulznimi referati: dr. Barbara Simoniti, pisateljica in prevajalka (SLO); Martina Kafol, glavna urednica založbe Tržaški tisk (I); in Sonja Wakounig, lektorica (K). Sledila je okrogla miza z diskusijo Ko literat sreča lektorja; delavnica o tem, kaj je naloga lektorja in kje so meje avtorske svobode; ter zbor udeležencev s povzetkom. Na koncu je bila še Ura za literaturo in kulturo ob 75-letnici pesnika in slikarja Gustava Januša. (Foto Vincenc Gotthardt.)
http://www.skica.at/Artikel/News_deu_Pr%C3%A4sentation_der_32._Ausgabe_des_Kulturmagazins_%E2%80%9EReibeisen%E2%80%9C_mit_Barbara_Simoniti

 

  DSPA    

 

     

 


Sreda, 3. september 2014, ob 18.00
PREDAVANJE O MODERNI FILMSKI RECEPCIJI ANGLEŠKE PISATELJICE JANE AUSTEN


Med letoma 2011 in 2017 praznujemo dvestoletnico izida romanov slavne angleške pisateljice Jane Austen. Dr. Katja Mihurko-Poniž z Univerze Nova Gorica je v sodelovanju z Miro, Ženskim odborom SC PEN, pripravila predavanje dr. Marie Nedregotten Sørbø z Univerze Volda na Norveškem, z naslovom Med ironijo in idilo v moderni filmski recepciji Jane Austen. V imenu Mire je predavateljico pozdravila dr. Barbara Simoniti; Mestna knjižnica Ljubljana.

 

 

Mestna knjižnica Ljubljana

  Univerza v Novi gorici     Mira

 

    Večer Jane Austen  

 


Ponedeljek, 7. julij 2014, ob 18.00
GOVOR OB PODELITVI NAGRADE ZA ŽIVLJENJSKO DELO PISATELJU PETRU PAULU WIPLINGERJU NA DUNAJU


Dr. Barbara Simoniti se je kot predstavnica Upravnega odbora SC PEN udeležila slovesnosti na Dunaju v čast 75-letnice avstrijskega pisatelja, pesnika, publicista in fotografa Petra Paula Wiplingerja v Tiskovnem klubu Concordia. Prisoten je bil tudi generalni sekretar z avstrijskega zunanjega ministrstva, dr. Eichtinger. Predsednik Avstrijskega centra PEN, dr. Helmuth Niederle, ji je takoj po kratkem uvodnem nagovoru prepustil besedo. Barbara Simoniti je tako imela daljši govor v nemščini kot edina gostja iz tujine. Na koncu je predsednik Niederle slavljencu podelil nagrado Franz Theodor Csokor-Preis za življenjsko delo. (Foto Diana Wiedra in Annemarie Nowak.)

 

    Pen    

 

Barbara Simoniti   Barbara Simoniti     Barbara Simoniti   Barbara Simoniti

 


Nedelja, 22. junij 2014, ob 10.00
GOSTJA ODDAJE LITERARNI RAZGLEDI NA RADIU AGORA V CELOVCU

 

V Literarne razglede Radia Agora iz Celovca je urednica oddaje Jerneja Jezernik povabila Barbaro Simoniti iz Ljubljane. Barbara Simoniti je ena vidnejših sodobnih slovenskih ustvarjalk, ki je ob izidu svojega prvega besedila za mladino Močvirniki skupaj z ilustratorjem Petrom Škerlom požela izjemne pohvale in nagrade. Toda prevajalko in pisateljico, ki je tesno povezana tudi s Koroško, je na pogovor povabila tudi zato, da poslušalcem razkrije, kaj vse se zgodi, če človek ustvarjalno prisluhne poetični magiji slovenskega jezika.
http://cba.fro.at/series/1313

 

  Agora         Močvirniki

 


Sobota, 7. junij 2014, ob 19.00
GOSTJA LITERARNEGA VEČERA OB PRAZNIKU PRIMOŽA TRUBARJA NA RAŠČICI


Društvo slovenskih pisateljev je ob prazniku Primoža Trubarja pripravilo celodnevno praznovanje Trubarjev dan ali Dom v jeziku v Velikih Laščah in na Raščici. Zvečer je bil na Trubarjevi domačiji literarni večer članov DSP z naslovom Beseda, ki te pomni. Nastopili so: Marjan Strojan, Barbara Simoniti, Vlado Žabot, Peter Rezman, Željko Kozinc, Jana Putrle Srdič, Miriam Drev, Marij Čuk in Vladimir Kovačič.
http://4d.rtvslo.si/#arhiv/avdio/174282239
http://ars.rtvslo.si/2014/06/trubarjev-dan-ali-dom-v-jeziku-na-slovenski-pisateljski-poti-z-arsom
http://www.rtvslo.si/kultura/novice/srecanje-pisateljev-v-velikih-lascah-v-znamenju-trubarja/338817

 

  DSP      

 

     

 


Četrtek, 22. maj 2014, ob 11.00
GOSTJA LITERARNEGA POGOVORA NA SEJMU LIBER.AC FILOZOFSKE FAKULTETE


Barbara Simoniti je ena vidnejših sodobnih slovenskih ustvarjalk, ki je ob izidu svojega prvega besedila za otroke Močvirniki skupaj z ilustratorjem Petrom Škerlom požela izjemne pohvale in nagrade. Kdo so Močvirniki in kako živi med pisanjem za odrasle in otroke, se je z gostjo pogovarjala Veronika Rot Gabrovec, poezijo Barbare Simoniti je prebirala Katarina Krapež. Iz Emone do Avalona in še dlje, sejem Liber.ac, Oddelek za anglistiko Filozofske fakultete v Ljubljani. (Foto Matjaž Rebolj.)

 

 

    Močvirniki

 

  Barbara Simoniti   Barbara Simoniti
 

 


Ponedeljek, 19. maj 2014, ob 18.00
OTVORITEV RAZSTAVE ILUSTRACIJ PETRA ŠKERLA V GALERIJI INŠTITUTA JOŽEF ŠTEFAN


Otvoritev razstave ilustracij Petra Škerla: Midraške zgodbe, Močvirniki Barbare Simoniti in Živalska farma Georgea Orwella; katalog Tatjana Pregl-Kobe; Galerija Inštituta Jožef Štefan v Ljubljani.

 

         

 


Četrtek, 24. april 2014, ob 17.30
PREDSTAVITEV ŠTIRIH KOROŠKIH PESNIC NA LITERARNEM VEČERU MIRE


Dr. Barbara Simoniti je v imenu Mire, ženskega odbora SC PEN, gostila literarni večer v okviru 12. Koroških dnevov v Ljubljani, na katerem so se predstavile štiri mlade pesnice s Koroške v Avstriji: Verena Gotthardt, Kvina Hutterer, Amina Majetić in Nina Zdouc. Pogovor o novi slovenski poeziji v drugačnem jezikovnem in družbenem kontekstu je vodila Jerneja Jezernik; dvorana SC PEN v Ljubljani. (Foto Vincenc Gotthardt.)

 

  Pen      

 

  Mira   Mira   Mira

 


Četrtek, 17. april 2014, ob 9.00
PREDSTAVITEV KNJIGE MOČVIRNIKI NA OSNOVNI ŠOLI IDRIJA


Osnovna šola Idrija, Srečanje z Močvirniki. Na izjemnem srečanju so dijaki vodili razgovor s pisateljico Barbaro Simoniti, igrali vodno glasbo za tolkala in uprizorili svojo dramatizacijo poglavja iz Močvirnikov. O dogodku so potem še napisali članek za svoj spletni časopis. (Foto Mira Tratnik.)
http://www.kwapraus.blog.arnes.si/category/blu-je

 

 

   

 

  Osnovna šola Idrija, Srečanje z Močvirniki    
 

 


Torek, 15. april 2014, ob 17.00
GOSTJA POGOVORA NA SLOVENSKIH DNEVIH KNJIGE


Pisateljica Barbara Simoniti je bila gostja pogovora z naslovom Življenje med slovenščino in angleščino. Pogovor o njenem delu med pisanjem in prevajanjem je vodila Klavdija Zupan; prizorišče Babilon, Slovenski dnevi knjige v organizaciji Društva pisateljev Slovenije, Kongresni trg, veliki oder. (Foto Aleksander Kovačič.)

 

  DSP  

 

 

  Barbara Simoniti   Barbara Simoniti
  Ta dobra knjiga

 


Petek, 7. marec 2014, ob 19.00
GOSTJA LITERARNEGA VEČERA V TRSTU OB PRVI OBLETNICI MIRE


Mira, Ženski odbor SC PEN, je praznovala prvo obletnico delovanja z literarnim večerom v Trstu. Na njem so nastopile pesnice in pisateljice po izboru prve dobitnice nagrade Mira, literarne kritičarke, publicistke in prevajalke, Jolke Milič: Irena Žerjal, Alenka Rebula-Tuta, Suzana Tratnik, Tatjana Pregl-Kobe, Stanislava Repar, Barbara Korun in Barbara Simoniti. Večer je vodila Bogomila Kravos, nova članica SC PEN; Gregorčičeva dvorana, Ulica S. Francesco 20, v Trstu v Italiji. (Foto Tatjana Pregl-Kobe.)

 

  Mira    

 

      Barbara Simoniti  

 


Sreda, 12. februar 2014, ob 18.00
POGOVOR Z MILENO MILEVO BLAŽIĆ O SVETOVNIH IN EVROPSKIH PRAVLJIČARKAH


Literarni pogovor s prof. dr. Mileno Milevo Blažić z naslovom Svetovne in evropske pravljičarke je vodila dr. Barbara Simoniti; Mestna knjižnica Ljubljana.

 

  Mira     Pen   Vabilo pravljičarke

 

     

 


Petek, 7. februar 2014, ob 9.00
PREDSTAVITEV KNJIGE MOČVIRNIKI NA OSNOVNI ŠOLI MIRNA NA DOLENJSKEM


Predstavitev Močvirnikov z Barbaro Simoniti in Petrom Škerlom ob Slovenskem kulturnem prazniku, OŠ Mirna na Dolenjskem.

 

       

 


Torek, 4. februar 2014, ob 18.00
ODPRTJE RAZSTAVE ILUSTRACIJ PETRA ŠKERLA IZ MOČVIRNIKOV V GALERIJI LEK


Odprtje razstave Peter Škerl v Močvirni Loki. Razstavo je pripravil Iztok Premrov, pogovor s Petrom Škerlom in Barbaro Simoniti je vodila Eva Longyka-Marušič, glasbena spremljava Boštjan Gombač; Galerija Lek v Ljubljani. (Foto Oskar Karel Dolenc in Arhiv Galerije Lek.)

http://www.lek.si/si/o-nas/predstavitev/galerija-lek/razstave/peter-skerl

 

       

 

    Barbara Simoniti    

 


Četrtek, 16. januar 2014, ob 19.00
GOSTJA LITERARNEGA DIALOGA SLOVENIJA–ŠPANIJA V CANKARJEVEM DOMU


Avtorici Barbara Simoniti in Ángeles Caso sta bili gostji sedmega pogovora iz cikla Literarni dialogi: Slovenija–Španija, ki jih je prirejala veleposlanica Kraljevine Španija Anunciada Fernández de Córdova v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani. Večer je imel naslov Vprašanje sreče, vodila je Blažka Müller-Pograjc. (Foto Veleposlaništvo Kraljevine Španije.)

 

      DSP   Literarni dialogi

 

Cankarjev dom v Ljubljani   Cankarjev dom v Ljubljani   Cankarjev dom v Ljubljani  

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate z uporabo. Več informacij

Spletni piškotki