Spletna stran Barbare Simoniti

DOGODKI 2016

 

Četrtek, 1. december 2016, ob 18.00
GIBALNO DOMIŠLJIJSKA IGRA PO SLIKANICI ANDREJ NESPANEC V MARIBORU


V Lutkovnem gledališču Maribor so pripravili gibalno domišljijsko igro po slikanici Andrej Nespanec pisateljice Barbare Simoniti. Avtor likovne podobe je Peter Škerl, scenograf Pink Steenvoorden, avtor glasbe Stevko Busch, režiral je nizozemski koreograf Jack Timmermans; umetniški vodja je bila Mojca Redjko. (Foto Janko Rath.)
http://www.lg-mb.si/premiere/andrej-nespanec

 

   

 

   
 

 


Sobota, 29. oktober 2016, ob 19.00
LITERARNA PREDSTAVITEV MIRE V REVIJI REIBEISEN V GRADCU V AVSTRIJI


Evropski literarni krog iz Kapfenberga v Avstriji je letošnjo, 33. številko revije Reibeisen v jeseni predstavil na literarnem večeru v Hiši literature / Literaturhaus v Gradcu. V reviji je objavljena obsežna predstavitev petnajstih avtoric iz Mire, Ženskega odbora Slovenskega centra PEN, ki sta jo pripravili dr. Barbara Simoniti in Jerneja Jezernik. To so: Alenka Rebula, Bogomila Kravos, Karin Cvetko-Vah, Miriam Drev, Klarisa Jovanovič, Meta Kušar, Nina Zdouc, Amalija Maček, Petra Kolmančič, Stanislava Chrobakova-Repar, Tatjana Pregl-Kobe, Verena Gotthard, Veronika Simoniti, Jerneja Jezernik in Barbara Simoniti. Literarni večer sta glasbeno obogatila pevka Klarisa Jovanović in kitarist Luka Ropret.
http://www.europa-literaturkreis.net/termine.htm

 

     

 


Četrtek, 19. maj, do sobota, 21. maj 2016
UDELEŽBA NA MEDNARODNI KONFERENCI OTROŠKA LITERATURA IN IGRA V WROCLAWU NA POLJSKEM


Dr. Barbara Simoniti se je med 19. in 21. majem 2016 udeležila mednarodne konference Otroška literatura in igra na Fakulteti za filologijo Univerze v Wroclawu na Poljskem. V referatu z naslovom Nonsens iz Slovenije: Kratke zgodbe Frana Milčinskega je predstavila Butalce in njihovo usodo v slovenski literarni tradiciji v stoletju, odkar obstajajo. Na konferenci je sodelovalo še pet strokovnjakov za nonsens: dr. Olga Hołownia, dr. Sirke Happonen, dr. Agata Hołobut, dr. Michael Heyman in dr. Byörn Sundquist. V organizacijskem odboru konference so bili: prof. dr. Ryszard Waksmund, prof. dr. Bogumiła Staniów, dr. Dorota Michułka, dr. Barbara Kalla, dr. Katarzyna Biernacka-Licznar, dr. Justyna Deszcz-Tryhubczak, dr. Natalia Paprocka in dr. Elżbieta Stolarska-Jamróz. Logotip in plakat konference je izdelal poljski ilustrator Paweł Pawlak. (Fotograf portreta Janez Suhadolnik.)
https://cyplc.wordpress.com/2016/01/29/childrens-literature-and-play
http://www.wroclaw2016.pl/internationale-konferenz-childrens-literature-and-play
2016-WROCLAW-PROGRAM.pdf

 

     

 

   
 

 


Sreda, 11. maj 2016, ob 18.00
SODELOVANJE NA LITERARNEM VEČERU NA 48. MEDNARODNEM SREČANJU PENA NA BLEDU

V okviru 48. Mednarodnega srečanja PEN-a na Bledu je Mira, Ženski odbor SC PEN, prvič gostila tudi uradni sestanek Mednarodnega odbora pisateljic IPWWC z novo predsednico Elisabeth Nordgren. Odprla ga je predsednica Mednarodnega PEN-a, mehiška pisateljica Jennifer Clement, ki je hkrati prva ženska na čelu te organizacije. Na sporedu prvega dne tokratnega srečanja na Bledu je bil tudi dvojezični literarni večer, na katerem so se predstavile slovenske pesnice Meta Kušar, Miriam Drev, Maja Vidmar in Barbara Simoniti. Slovenski center PEN je štiri pesnice predstavil tudi v dvojezični izdaji Slovenske pesnice danes, ki jo je uredila Tanja Tuma.

 

  Logo   Pen   Barbara Simoniti  

 


Četrtek, 21. april 2016, ob 19.00
LITERARNA PREDSTAVITEV MIRE V 33. ŠTEVILKI REVIJE REIBEISEN NA DUNAJU V AVSTRIJI


Evropski literarni krog iz Kapfenberga v Avstriji je aprila izdal 33. številko revije Reibeisen in jo v četrtek, 21. aprila, predstavil na literarnem večeru v Avstrijski družbi za literaturo / Österreichische Gesellschaft für Literatur v Palači Wilczek na Dunaju. V reviji je objavljena obsežna predstavitev petnajstih avtoric iz Mire, Ženskega odbora Slovenskega centra PEN, ki sta jo pripravili dr. Barbara Simoniti in Jerneja Jezernik. Literarnega večera na Dunaju sta se udeležila slovenski veleposlanik v Avstriji, dr. Andrej Rahten, in vodja kulturnega centra SKICA, Barbara Koželj-Podlogar. Goste je pozdravila častna predsednica ÖGL, Marianne Gruber. Štiri slovenske avtorice so predstavile svoja besedila v nemškem prevodu: Miriam Drev, Klarisa Jovanović, Meta Kušar in Barbara Simoniti. Barbara Simoniti je po zahvalnem govoru prebrala nekaj pesmi iz knjige Voda, ki bo v nemškem prevodu Daniele Kocmut spomladi 2017 izšla na Dunaju. Večer je vodila Ivana Kampuš, glasbeno sta ga obogatila pevka Klarisa Jovanović in kitarist Luka Ropret. (Foto ELK Kapfenberg.)
http://www.europa-literaturkreis.net/galerie.htm
http://www.skica.at/Skica#Artikel

 

     

 

     

 


Petek, 15. april 2016, ob 19.00
LITERARNA PREDSTAVITEV MIRE V 33. ŠTEVILKI REVIJE REIBEISEN V KAPFENBERGU V AVSTRIJI


Evropski literarni krog iz Kapfenberga v Avstriji je aprila izdal letošnjo, 33. številko revije Reibeisen in jo v petek, 15. aprila, predstavil na literarnem večeru v kulturnem domu (Spiel!Raum) v Kapfenbergu. V reviji je objavljena obsežna predstavitev petnajstih avtoric iz Mire, Ženskega odbora Slovenskega centra PEN, ki sta jo pripravili dr. Barbara Simoniti in Jerneja Jezernik. Izbrane avtorice so: Karin Cvetko-Vah, Miriam Drev, Verena Gotthard, Jerneja Jezernik, Klarisa Jovanovič, Petra Kolmančič, Bogomila Kravos, Stanislava Chrobakova-Repar, Meta Kušar, Amalija Maček, Tatjana Pregl-Kobe, Alenka Rebula, Barbara Simoniti, Veronika Simoniti in Nina Zdouc. Predstavitve v Kapfenbergu se je udeležilo pet avtoric, ki so svoja besedila brale v nemškem prevodu: Karin Cvetko-Vah, Miriam Drev, Meta Kušar, Tatjana Pregl-Kobe in Barbara Simoniti. Barbara Simoniti je prebrala nekaj pesmi iz knjige Voda, ki bo v nemškem prevodu Daniele Kocmut spomladi 2017 izšla na Dunaju. Večer je vodila Ivana Kampuš, glasbeno ga je obogatil kitarist Wolfgang Leitner iz Kapfenberga. (Foto ELK Kapfenberg.)
http://www.europa-literaturkreis.net/galerie.htm
http://www.skica.at/Skica#Artikel

 

   

 

   
 

 


Sreda, 13. april 2016, ob 17.00


Pisateljica Barbara Simoniti je bila gostja na kulturnem večeru 2. a razreda učiteljice Simone Felicijan na Osnovni šoli Trnovo v Ljubljani. Učencem in njihovim staršem je predstavila svojo knjigo Močvirniki. (Foto Simona Felicijan.)

 

     

 

   
 

 


Četrtek, 31. marec 2016, ob 17.00
INTERVJU Z BARBARO SIMONITI NA RADIU SLOVENIJA


Butalce Frana Milčinskega seveda poznamo vsi. Toda ali jih res poznamo? Katere in kašne Butalce poznamo? Kakšna je bila njihova usoda? To so le nekatera vprašanja, na katera je odgovorila pesnica, pisateljica in literarna zgodovinarka dr. Barbara Simoniti z integralno izdajo Butalcev v zbirki Kondor. Več o pogumnih (in še kakšnih) junakih na programu ARS, na predvečer 1. aprila, v oddaji Izšlo je, v pogovoru z Markom Goljo.
http://4d.rtvslo.si/arhiv/izslo-je/174396712

 

       

 


Petek, 25. marec 2016, ob 19.00
SODELOVANJE NA LITERARNEM MARATONU LIDIJE DIMKOVSKE


V Društvu slovenskih pisateljev je potekalo maratonsko branje literature Lidije Dimkovske. Brali so: Lidija Dimkovska v makedonščini, Barbara Simoniti v slovenščini, Carlos Pascual v španščini, Aleš Mustar v slovenščini in romunščini, Jadranka Matić-Zupančič v bosanščini, Ivan Antić v srbščini, Rawley Grau v angleščini, Andrej Blatnik v slovenščini, Miriam Drev v nemščini, Andreja Kalc v ruščini, Barbara Pogačnik v francoščini ter nekaj poslušalcev v hrvaščini, makedonščini in italijanščini. (Foto Tihomir Pinter; Nina Kokelj.)

 

       

 


Sreda, 23. marec 2016, ob 14.05
SODELOVANJE V RADIJSKEM POGOVORU O POLOŽAJU PESNIC V SLOVENIJI


Na Radiu Slovenija je voditeljica Tina Kozin v oddaji Arsov forum pripravila omizje o Položaju pesnic, literarnih ustvarjalk in literarnih znanstvenic v Sloveniji. O vztrajni diskriminaciji avtoric in vzrokih zanjo, o nezadostnem uvrščanju avtoric med nagrajenke, v antologije, učne načrte, SAZU, ter o problemu zgodovinjenja ustvarjalk so razpravljale gostje oddaje: dr. Milena Blažić, Anja Golob, Barbara Korun, dr. Katja Mihurko-Poniž in dr. Barbara Simoniti.
http://ars.rtvslo.si/2016/03/arsov-forum-45

 

       

 


Četrtek, 25. februar 2016, ob 18.00
GOSTOVANJE Z MOČVIRNIKI NA WALDORFSKI ŠOLI V LJUBLJANI


Pisateljica Barbara Simoniti je s svojo knjigo Močvirniki gostovala na bralnem večeru za dijake 4.a razreda z učiteljico Stanko Žabkar na Waldorfski šoli v Ljubljani. (Foto šola, B. S. in Janez Suhadolnik.)

 

       

 

     

 


Torek, 19. januar 2016, ob 9.30
PREDSTAVITEV KNJIGE MOČVIRNIKI ZA PODIPLOMSKE ŠTUDENTE NA PEDAGOŠKI FAKULTETI V LJUBLJANI


Pisateljica Barbara Simoniti in ilustrator Peter Škerl sta gostovala pri predmetu Medkulturna mladinska književnost, ki ga vodi prof. dr. Milena Mileva Blažić za študente prvega letnika podiplomskega študija na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. S študenti sta se pogovarjala o svoji knjigi Močvirniki. Druga gostja je bila založnica in pisateljica Helena Kraljič. (Foto B. S., Žiga Bokal in Matevž Peterka.)

 

     

 

     

 

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate z uporabo. Več informacij

Spletni piškotki